Dan volgt natuurlijk de I !

Misschien heb je nu wel vakantie of bereid je je voor op een knallende Koningsdag; maar vergeet de creativiteit niet! Wellicht haal je je Inspiratie juist wel uit deze heerlijke tijd! Kortom, we gaan weer lekker aan de slag.

 


Onze suggesties voor de letter I :

 

 • Inkt
 • Inspiratie
 • Interference
 • Indigo
 • Ik
 • Idool
 • Illusie
 • In
 • Intens
 • Ingeving
 • Iedereen

 

  


Onze uitwerkingen

De I is van inkt en dat heeft Siona als onderwerp gekozen. Voor dit mooie kaartje heeft ze de Amsterdam acrylic ink uit de kast getrokken. Deze inkt is eigenlijk een dunne acrylverf. Eenmaal droog is deze watervast, het werkt dus anders dan bijvoorbeeld aquarelverf dat blijft reageren op vocht na droging.

 

De kaart is eerst bewerkt met gesso. Daarna zijn er touwtjes en stukjes vitrage op geplakt met gelmedium (kijk wat je hebt liggen, je kunt hiervoor allerlei draden en stukjes stof gebruiken). Kleur de draadjes met wat druppels acrylic ink (handig, zo'n flesje met pipet!). Spray er wat water over heen om de inkt iets meer te laten vloeien. Plak de tekst er op en klaar!

 


Voor mij was de I ook van inkt. En daardoor dacht ik ook aan een inktvis! Een inktvis kleuren met inkt, ik zeg goed idee :) .

 

De inktvis is licht met potlood op aquarelpapier getekend. Maak de hele vorm nat met schoon water. Breng er voorzichtig wat druppels oostindische  inkt op aan en veeg dat met een penseel licht uit. Laat de inkt ook een beetje "dansen" in het water door je papier licht te kantelen. Ik wilde juist geen egale look maar zocht de variatie in tinten. Wil je iets meer kleur of schaduw aanbrengen, meng dan een drupel inkt met water en kleur hier met een penseeltje de gewenste plekken van de inktvis mee in. Knip de inktvis uit.

 

De achtergrond is gemaakt door aquarelpapier nat te maken en dan nat in nat te kleuren met diverse tinten aquarelverf. Sprenkel er als de verf nog nat is meteen wat druppels alcohol (bij een drogist verkrijgbaar) op. De alcohol duwt de verf opzij waardoor je een heel mooi effect krijgt. Spetter er eventueel weer wat verf over en houd het nat. Laat het water vloeien over het papier door het papier te kantelen. De verf zal om de alcohol vlekken heen vloeien. Plak er nadat alles helemaal droog is de uitgeknipte intkvis op.


Prijs voor deelnemers letter I

   

Plaats jij je uitwerking voor de letter I voordat de J online gaat op de Facebookgroep of Instagram, dan maak je kans op 5 potjes acrylic ink (je ontvangt wit, zwart, rood, blauw en geel)!

De winnaar van de H maken we bekend op de Facebook groep (of Instagram).

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Sophialaan 46

Gebouw Keulse Pot
7311 PD Apeldoorn

T: +31 (0) 55 5274778

E: experience@royaltalens.com

* voor actuele openingstijden kunt u ons bellen/mailen.

Nieuwsbrief