Mmmm... bij welke letter zijn we inmiddels?


De letter M, de 13 letter van het alfabet. We zijn op het Midden van de challenge! Je stapeltje werkstukken groeit gestaag, je stapel ideeën naar aanleiding van alle uitwerkingen groeit waarschijnlijk een stuk sneller :) ! Het kan daarom handig zijn om al die ideeën te noteren in een Klein notitieboekje (waarvan je de kaft natuurlijk weer mooi bewerkt!). Stop het in je tas, leg het op je nachtje; zo gaat er geen enkel idee meer verloren en kan je op een inspiratieloos moment altijd terugvallen op een mooie bron vol mogelijkheden.


 Onze suggesties voor de letter M :

 • Mixed media
 • Metallic
 • Medium
 • Marker
 • Maskeervloeistof
 • Mojo
 • Monochromatisch
 • Mengen
 • Museum
 • Masker
 • Mat
 • Muziek
 • Morgen
 • Maken

Onze uitwerking


 

 

Ik heb deze keer gekozen voor de M van Modeling Paste. Voor mijn laatste letter had ik ook al met Modeling Paste gewerkt, dus ik wilde het nu op een andere manier gebruiken.  Voor het aanbrengen van kleur heb ik Acrylic Ink gebruikt, die is al vloeibaar zodat deze mooi in alle groefjes vloeit.

 

Stap 1: Ik ben begonnen met gel medium op mijn kaart stof te plakken.

Stap 2: Daarna heb ik een laag modeling paste aangebracht met een paletmes. 

Stap 3: Als de modeling paste nog nat is druk ik er verschillende soorten gras is.

Stap 4: Modeling paste laten drogen.

Stap 5: Met acrylic ink en een klein penseel kleur aangebracht.

Stap 6: Mijn woord erbij geplakt.

 

 


De Maan, Machtig Mooi en een tikkie Mysterieus; mijn keuze voor de letter M!

 

De basis voor dit kijkdoosje is een leeg doosje. Deze is met Amsterdam acrylverf aan de buitenkant zwart geschilderd, aan de binnenkant is een mengsel van blauw en zwart gebruikt. Op een los stuk auarelpapier is met van Gogh aquarelverf een galaxy geschilderd. Wat spetters witte ecoline of acrylic ink zorgen voor de sterren. De maan en bergen zijn ook met aquarelverf geschilderd op rest stukjes papier, uitgeknipt en met stukjes foamtape opgeplakt zodat er diepte ontstaat. Om en op de maan is hier en daar een heel dun laagje Amsterdam acrylverf in een parelmoer kleurtje aangebracht. Gebruik hiervoor je vinger en heel weinig verf. Liever een paar dunne laagjes over elkaar, dan in één keer een te dikke laag. De tekst is met een Sakura gelpen aangebracht. 

Je kan het doosje neerzetten op bv. een plank, maar ook opgehangen aan een muur (met nog meer van dit soort kijkdoosjes samen), ziet het er erg leuk uit.


Prijs voor deelnemers letter M


 

 

 

Plaats jij je uitwerking voor de letter M voordat de N online gaat op de Facebookgroep of Instagram, dan maak je kans op deze mooie set van Sakura met Manga papier en Manga Pigma Microns fineliners! 

  

De winnaar van de M maken we bekend op de Facebook groep (of Instagram).

 Reactie schrijven

Commentaren: 0

Sophialaan 46

Gebouw Keulse Pot
7311 PD Apeldoorn

T: +31 (0) 55 5274778

E: experience@royaltalens.com

* voor actuele openingstijden kunt u ons bellen/mailen.

Nieuwsbrief