De Y.... van ijzig koud, brrrrrrrrrrr


En dan is het alweer tijd voor de Y! Voor de - dacht ik moeilijke - X, waren we blij verrast van alle inzendingen. Wat een creativiteit in de groep en ook nog nieuwe woorden geleerd ;-) Xenografie, Xenoglosofobie, Xalwelsienwattutwort… we hebben hier weer genoten. We wachten vol spanning op de inzendingen van de Y.


 Onze suggesties voor de letter X :

 • Yes
 • Yellow
 • IJs
 • IJverig
 • Yin Yang
 • Yoga
 • Yoghurt
 • IJsco
 • IJzer
 • IJzerdraad
 • IJdel
 • IJl

  Mijn uitwerking


 

Het koude weer is om te snijden, dus ik was voor mij Y er al snel uit. De Y van ijzig ;-) Voor deze letter ook weer een experiment gedaan. Normaal werk ik met acrylverf over zijdepapier, maar ik was benieuwd hoe het er met water colour uit zou zien en of de acrylic binder zou afstoten (gelukkig ging dat goed). 

 

Hoe ik het gemaakt heb:

 

1: Het papier dat ik heb gebruikt is water colour papier van Van Gogh. Mooi dik papier da niet te snel zal gaan bobbelen.

2: Op het water colour papier heb eerst aluminiumfolie geplakt (voor een glansje) en daarna zijdepapier erover geplakt voor wat structuur.

3: Met het Van Gogh water colour set met muted colours heb ik kleur aangebracht.

4. In eerste instantie vrij nat en daarna met wat drogere kleuren om donkere kleuren te krijgen. Als je het laag voor laag opbouwt krijg je die mooie kleur verlopen.

5: Ik heb het vervolgens op de kaart geplakt met Acrylic Binder.

6: Als laatste laag heb ik de nieuwe dekkende witte water colour gebruikt. 

   


Prijs voor deelnemers letter Y


 

 

 

Plaats jij je uitwerking voor de letter Y voordat de Z  online gaat op de Facebookgroep of Instagram, dan maak je kans op een Van Gogh water colour pocket box Shades of Nature, voor het maken van de mooiste landschappen.

  

De winnaar van de Y maken we bekend op de Facebook groep (of Instagram).

 Reactie schrijven

Commentaren: 0

Sophialaan 46

Gebouw Keulse Pot
7311 PD Apeldoorn

T: +31 (0) 55 5274778

E: experience@royaltalens.com

* voor actuele openingstijden kunt u ons bellen/mailen.

Nieuwsbrief