De Z van..... zzzzzzz? Nee!


De aller, allerlaatste letter. Na een jaar experimenteren en alle mogelijke materialen uit de kast trekken, is het nu tijd voor de laatste letter.... maar niet getreurd - tromgeroffel - vollend jaar komen we terug met een nieuwe challenge! Jeeeehhh!! Daarover later meer.


 Onze suggesties voor de letter Z :

  • Zee
  • Zonnig
  • Zonnestraal
  • Zijn
  • Zeven

 

  • Zoenen
  • Zondag
  • Zwaluw
  • Zien
  • Zeilen


Mijn uitwerking


 

 

Voor de Z moest ik meteen aan zonnestralen denken. Met die donkere dagen, mis ik die wel een beetje en ik een ode maken aan alle materialen, die ik het afgelopen jaar heb gebruikt. Het is dus een materialen explosie geworden, met heel veel stappen ;-)

 

1. Ik werk op een stevig papier, omdat ik met veel lagen ga werken. Ik heb gekozen voor water colour papier, maar het had net zo goed mixed media papier kunnen zijn.

2. De kaart heb ik afgetekend op het papier en er vervolgens ook een cirkel opgezet, door deze om een dop te trekken met potlood.

3. De cirkel heb ik afgedekt met maskeervloeistof. Ik gebruik daar een shaper penseel voor, deze heeft geen haren maar een rubber punt, zodat ik hem makkelijk schoon kan maken. Ik moest meteen aan mijn eerste letter denken, daar gebruikte ik ook maskeervloeistof ;-)

4. Met ecoline en wat water maak ik een 'vlek'. Zelf vond ik die uitlopers niet zo mooi, maar ze zijn er dus ik moet er maar mee werken.

5. Met de Van Gogh specialty's watercolour breng ik goud en iridescent geel aan.

6+7. Dan is het de beurt aan de ecoline brush pen en de Koi brush pennen. Beide zijn ze niet watervast, dus ik kon met een penseel de kleuren nog iets verder uit laten lopen.

8. Natuurlijk mogen de kleurpotloden niet ontbreken, daarmee probeer ik het verloop wat zachter te maken.

9. Ahh Effect liners. Mijn favoriet de glitter liners. Ja je leest het goed ;-) Ik ben niet zo van de glitters, maar deze is heel subtiel. Ik wrijf de liner een beetje uit, zodat er hier en daar een glittertje zit.

10. Om de vorm nog een beetje op te breken heb ik nog wit toegevoegd met een Gelly roll.

11. Dan is het tijd om de maskeervloeistof eraf te halen.

12. Ik heb mijn woord in het midden geplakt en heel de cirkel opgevuld met de transparante Reliëf paint. Toen het droog was heb ik nog zilver glitter Effect liner eroverheen aangebracht.

 


Prijs voor deelnemers letter Z


 

 

 

Plaats jij je uitwerking voor de letter Z voor 1 januari op de Facebookgroep of Instagram, dan maak je kans op een Zentangle tool set! Daarin vind je niet alleen de Pigma Microns (in verschillende diktes) maar ook een doezelaar en speciaal papier, zodat je meteen aan de slag kunt.

  

De winnaar van de Z maken we bekend op de Facebook groep (of Instagram).

 Reactie schrijven

Commentaren: 0

Sophialaan 46

Gebouw Keulse Pot
7311 PD Apeldoorn

T: +31 (0) 55 5274778

E: experience@royaltalens.com

* voor actuele openingstijden kunt u ons bellen/mailen.

Nieuwsbrief